Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.541.471

Exekutor zablokoval účet potomka (syna, dcery) dlužníka - může to udělat? A kdy ano?

Odesláno: 
Otevřeno 525 x
3 odpovědi
 
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat, co a jak dělat, když nemám na svou osobu vedenou žádnou exekuci, ale při tom mám exekuční příkaz na svém účtu.
Trvalé bydliště mám vedené u mámy, která exekuci má. Dluh se strhl z mého účtu ale pan exekutor nereaguje na telefonáty ani na emaily.
Může se tohle stát a jde to nějak vrátit zpět?
Děkuji za odpověď.
Pěkný den.
 
Dobrý den, pokud máte postižen účet exekučním příkazem, pak je vedena exekuce na Vás nebo Vašeho manžela. V případě exekuce Vaší matky nelze postihnout Váš účet, to je vyloučeno. Pokud nemáte povědomí o tom, že byste Vy nebo Váš případný manžel byli v exekuci, dotažte se u okresního soudu v místě Vašeho bydliště, zda exekuci na Vás či Vašeho případného manžela neevidují – o každé exekuci se vede i soudní spis.
 
Dobrý den. Děkuji za odpověď. Vdaná jsem zatím dosud ani nebyla. Žádnou korespondenci jsem neobdržela, že mám někde dluh, ani že se to bude řešit exekucí. Je třeba možné, že si někdo vyřídil půjčku na mé jméno s jinou adresou a proto se ke mě žádná korespondence nedostala? Jen nevím, jak by to bylo možné, když jsem neztratila žádné doklady, že by k nim měla případná osoba přístup. Děkuji. Pěkný den
 
Dobrý den, zneužití Vašich dokladů by v úvahu přicházet mohlo, třeba i tak, že si je někdo z Vašeho blízkého okolí „půjčil“. Doporučuji Vám se bezodkladně obrátit na výše uvedený soud, nebo lépe již na exekutora, který Vám účet zajistit exekučním příkazem a který Vám musí sdělit, o jaký dluh a vůči komu se jedná. Pokud zjistíte tyto informace, je možné, že na původ daného dluhu a kdo jej způsobil přijdete a věc budete moci dále řešit. Jinak byste ve věci jedině musela podat trestní oznámení.