Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.374

Jak se vyhnout návštěvě insolvenčního správce v místě pobytu dlužníka (majitel nemovitosti si nepřeje vstup správce do bytu, domu)

Odesláno: 
Otevřeno 3144 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám problém jsem ve fázi soudem schvaleného oddlužení a nyní mi přidělený insolvenční správce sdělil, jelikož jsem trvale na ohlášovně pobytu, že mu mám sdělit adresu na které se skutečně zdržuji a že dojde k návštevě tohoto bydlíště. Jde o to že ten u koho bydlím si nepřeje, abych komukoliv sděloval adresu a nedej bože ho spojoval s mým problémem. Já jej chápu jelikož mi třeba nemusí oddlužení z jakehokoliv důvodu schválit a dotyčný u koho bydlím se pak nezbaví návštěv exekutoru. víme jaké mají praktiky.

Dotaz tedy zní mohu mu sdělit že prostě bydlím kde se dá po známých a ti si nepřeji abych je uváděl v mých souvislostech oddlužení že si to nepřeji? Myslíte, že bych tak mohl i přes tento odmítavý postoj dojít ke schválení oddlužení, když chci chránit tuto hodnou duši která mi umožnuje u ní bydlet i když ví že mám problémy s exekuci?
Nejde především o to že pracuji a srážeji mi peníze a mám snahu platit nežli o to u koho bydlím zůstáva mi z výplaty kolem 7 tisíc a 22 let jsem hlášen na MÚ takže sotva budu mít k utajení drahý movitý majetek. Prosím o vyrozumění zda mohu teda sdělit že bydlím kde se dá po známých, ale bohužel z důvodu jejich obáv a podmínek nemohu sdělit nic bližšího. ??? Moc děkuji za Vaší laskavost a vyrozumění opravdu nevím jak postupovat. S pozdravem Jurek.
 
Dobrý den,
bohužel v této situace Vám lze jen těžko radit postup.
Jelikož Vaše trvalé bydliště je na městském úřadě, zde majetkové poměry prověřovat nelze, neboť zde evidentně nebydlíte. Jelikož ovšem odmítáte sdělit reálnou adresu bydliště, insolvenční správce může navrhnout zrušení oddlužení pro Vaši nespolupráci.
Nadto lze uvažovat i tom, že se jedná o trestný čin porušení povinnost v insolvenčním řízení.
Osobně bych Vám doporučovala adresu insolvenčnímu správci sdělit s žádostí, aby ji v řádných oficiálních podáních neuváděl; rozumný insolvenční správce takové žádosti vyhoví, když do Zprávy o přezkumu a Zprávy pro oddlužení je uváděna adresa trvalého bydliště. V opačném případě mám za to, že Vám nesdělování reálného bydliště správci může přinést ještě více problémů.