Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.941

neplnění podmínek v oddlužení

Odesláno: 
Otevřeno 147 x
1 odpověď
 
Dcera se přes velký nesouhlas celé rodiny před 5 měsíci vdala za muže, o kterém jsem si v dubnu 2018 na internetu předečtla soupisy a zápisy z jednání u soudu k 27 věřitelům před úpadkem, po úpadku a rozsudek o schválení oddlužnosti pohledávek ve výši cca 3,500.000 Kč. K soudnímu jednání prostřednictvím insolventního správce tento muž doložil a uvedl přijmy pouze z podnikaní z pronajaté restauracie, kde zaměstnával jiné osoby a neuvedl jeho o mnohem vyšší přijmy jako řidiče kamiónu u německé spediční firmy, kde již několik let s jistotou pracoval.
V podmínkách schváleného oddlužení při splácení 1/3 z dlužné částky do 5 let mimo jiné stojí, že musí soudu nahlásit veškeré přijmy, což rovněž hrubě porušil.
V naší rodině dosud není osoba, která by se tak vysoko zadlužila jenom z důvodů pořízení si luxusních aut atd. , jako tento pán, kdy poté nedodržel smluvní ujednání a podmínky a dluhy nechal vyrůst do těchto výšek.
Neumím a ani nechci o tom mlčet, protože se cítím jako spoluviník, když jsem se o tajných vdavkách dcery s tímto pánem z insolvetního rejstříku dozvěděla. Dále jsem se dočetla, že ve stejném čase tento pán skončil podnikání v pronajaté restauraci, přihlásil se trvale z radnice v jednom městě do bytu dcery a že začal od poloviny listopadu 2018 pracovat u této spediční firmy jako řidič kamiónu na hlavní pracovní poměr, podala jsem 1.1.2019 podnět k šetření k příslušnému soudu / kopiii insolvetnímu správci /o zatajení hlavního přijmu jako řidiče kamiónu již při schvalování oddlužení v roce 2016 i s adresou a kontaktem na tohoto zaměstnavatele, spediční firmu v Německu.
Soud na základě mého podnětu požádál tohoto pána o doložení příjmů z let 2016 a 2017, kdy tento pán doložil již dříve upravené přijmy z podnikání v restauraci, které již byly soudu již v určených termínech insolventním správcem předloženy. Dále tento pán písemně zaslal soudu na moje udání prohlášení, že přijmy měl pouze z podnikání v restauraci, lidi nezaměstnával a jiné přijmy neměl! Předpokládala jsem, že soud či insolvetním správce učíní dotaz na spediční firmu o době zaměstnátní tohoto pána, protože mě jako soukromé osobě i když pravdivě vylíčím protřebnosti dokumentu, mi jej spediční firma pravděpodobně nevydá.
Navíc tento pán, když informuji o suverénním lhaním před soudem dceru, mi vyhrožuje s podáním trestního oznámení ze stalkingu!
Když upozorňuji na porušení podmínek v soudním rozsudku jak příslušný soud, insolvetního správce, dále dceru na podvodné chování jejího muže a dále, když požádám spediční firmu o vydání potvrzení o době zaměstnání, může být tento pán v žalobě ze stalkingu proti mě i úspěšný?
Je možné, že takto ulhaný podvoník, manipulátor, který drzým, suverenním, zkaženým charakterem zatěžuje naše soudy i stát, a já, která upozorním na porušení soudem vydaných podmínek a dohod, bude mít tento člověk při případném procesu zastání? Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

vzhledem k tomu, že nevystupujete jako orgán veřejné moci (policie, soud, atp.) nemůžete po zaměstnavateli vašeho zetě požadovat vydání jakýchkoliv dokumentů týkajících se pracovněprávního poměru vašeho zeťe.

Můžete upozornit insolvenčního správce, že máte podezření na porušování povinností ze strany dlužníka, a předat průkazné materiály, pokud takové máte k dispozici. Dále už je na insolvenčním správci, aby váš podnět řešil.