Počet stránek ve webu: 43.381


Nacházíte se v oblasti právní poradny, kde se zpracovávají jen exekuční a insolvenční dotazy. Nový dotaz můžete uložit ZDE.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 9.105.261

předčasné ukončení insolvence

Odesláno: 
Otevřeno 21 x
2 odpovědi
 
Dobrý den,
od roku 2023 probíhá mé insolvensční řízení. Letos (2024) dovrším 75 let věku a nebudu moci dále vykonávat výdělečnou činnosti, která v současné době činí cca 11.000,- Kč netto. Můj starobní důchod činí cca 11.790,- Kč.
Po srážkách insolvenčního správce mi zbývá celkem cca 16.000,- Kč, proto také pobírám příspěvek na bydlení.
Když přestanu vykonávat výdělečnou činnost, nebude mi moci z důchodu insolvenční správce strhávat ani zákonné minimum.
Co se stane? Bude má insolvence ukončena a budu oddlužen? Nebo je třeba na totu skutečnost upozornit insolvenční soud a o ukončení insolvence a oddlužení požádat?
Děkuji.
 
Dobrý den,
o každé změně příjmů jste povinen insolvenční soud informovat. Je pak na soudu, jak si se situací poradí. Pokud dojde k situaci, kdy nebudete schopen hradit ani nejnižší splátku, může Vám být reálně oddlužení zrušeno. Výpadek příjmů byste si ale mohl nahradit tím, že by Vám dar poskytl některý z rodinných příslušník, abyste oddlužením jako starobní důchodce prošel, když se na Vás vztahuje tříletá doba.
 
Zdravím
a děkuji za odpověď. Prosím ještě o upřesnění, zda Vaše formulace "může Vám být reálně oddlužení zrušeno" znamená, že se neobnoví původní exekuce a budu fakticky ve stejné situaci jako kdybych absolvoval celou tříletou lhůtu oddlužení.
Děkuji
čekejte
Váš dotaz byl přijat ke zpracování. Odpověď Vám přijde na emailovou adresu, kterou jste zadal/a při uložení dotazu. Děkujeme, že využíváte našich služeb.