Počet stránek ve webu: 43.418


Nacházíte se v oblasti právní poradny, kde se zpracovávají jen exekuční a insolvenční dotazy. Nový dotaz můžete uložit ZDE.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 9.228.437

zastaveni exekuce,ktera byla narizena v roce 2011

Odesláno: 
Otevřeno 30 x
1 odpověď
 
Dobry den, v roce 2011 byla narizena exekuce
Vzhledem k bezvyslednemu vymahani nezabavitelne castkyj jsem kontaktoval jiz 3x prisluslusneho exekutora, ale odpoved jsem nedostal.
Domnivam se, ze exekuce by mela byt neprodlene zastavena
Prosim o radu, jak mam dale postupovat, aby nevymahatelna exekuce
- 13 let - byla zastavena
Dekuji
 
Dobrý den,
podmínkou zastavení tzv. bezvýsledné exekuce je skutečnost, že v zákonem stanovené době nedošlo ani k částečnému uspokojení vymáhané povinnosti (do běhu lhůt se přitom nezapočítavají tzv. vyloučené doby, např. doba po kterou bylo exekuce odložena, po kterou probíhalo řízení o zastavení exekuce, atd.). Dle čtvrté věty § 55 odst. 11 exekučního řádu (zákona č. 120/2001 Sb.) by celková doba bezvýsledně vedené exekuce neměla od právní moci usnesení o nařízení exekuce přesáhnout 12 po sobě jdoucích let. Pokud se domníváte, že tato maximální doba byla překročena, doporučuji Vám podat návrh na zastavení exekuce pro její bezvýslednost dle § 55 odst. 7 a násl. exekučního řádu. Tento návrh adresujte příslušnému soudnímu exekutorovi. Proti případnému zamítavému rozhodnutí exekutora je možné podat odvolání.