Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

2023 došlo v pracovním poměru k reorganizaci (přesun pracoviště do jiného města). Buď dojíždět nebo budu muset ukončit pracovní poměr. 2 měsíce na překážkách + 3 měsíční odstupné. Situaci mám složitější - od jsem na DPN - lázně a teď mám plánovanou operaci - výměna kolenního kloubu, pak rehabilitace. Blíží se mi konec dočasné pracovní neschopnosti DPN.

Mám žádat o prodloužení podpůrčí doby a pak řešit výpověď? Na jiné onemocnění - játra cirhóza, v budoucnu transplantace, mám přiznaný ID 1. stupeň. Lékařka mi říká, že bude chtít požádat o zvýšení ID. Obávám se, že mi mohou vzít i původní ID, který mi zbude jako příjem. V mém případě ukončím pracovní poměr - je mi 60 let. Prosím jsem bezradná v tom, jak mám postupovat. Děkuji Matylda.

ODPOVĚĎ:
Dokud nedojde ke stabilizaci zdravotního stavu, je výhodnější zkusit požádat o prodloužení podpůrčí doby a pracovní poměr řešit až následně. Přesto však doporučuji navštívit příslušnou OSSZ a postup i s ohledem na řešení ID zkonzultovat s nimi.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.