Počet stránek ve webu: 43.141


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.509.871

OSVČ a exekuce - hrozí zabavení majetku v místě neoficiálního bydliště podnikatele?

Odesláno: 
Otevřeno 895 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Mám několik exekucí. Do teď jsem byl zaměstnanec a tudíž mi byla exekuce strhávaná z platu zaměstnavatelem. Naskytla se mi možnost dělat taxikáře na OSVČ. Jak postupovat aby mě nebo někomu jinému nehrozilo, aby na něj přišel exekutor? Trvalé bydliště mám hlášeno na obecním úřadě a tak budu potřebovat někoho, kde budu mít uvedeno sídlo živnosti, to by mohl být bratr.
Hrozí v tomto případě, že by na něj mohl přijít exekutor? Auto je napsáno se kterým bych podnikal na tátu, může toto tak zůstat?
Děkuji
 
Zdravím Vás, mám za to, že to máte "dobře" ošetřeno. Jen musíte počítat s tím, že exekutor Vám nařídí srážky z Vašeho příjmu coby OSVČ. Sídlo živnosti u bratra mít uvedené můžete, ale hrozí, že by sem mohl zavítat exekutor, proto bych raději, a to i s tímto rizikem uvedla svoji adresu, i když hrozí exekuce prodejem movitých věcí povinného. Mám za to, že by se na Vás bratr nejspíš hodně zlobil kdyby jej kvůli Vám navštívil exekutor. Jen uvažte jak by bylo Vám, kdyby Vás navštívil exekutor kvůli exekucím bratra a zabavil by Váš majetek.