Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.525.973

Více exekucí vedených proti jednomu dlužníkovi

Odesláno: 
Otevřeno 910 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jsem rozvedená a žiji s 16letým synem u zaměstnavatele mám exekuci na plat, kdy je mi ponechána částka která mi náleží jako minimum 13.000 Kč, zbytek jde na exekuci.
Bohužel jsem dostala 2. exekuci byla jsem se zeptat u zaměstnavatele zda mi bude exekuce strhávaná i ta druhá a jaké pak budu mít minimum, že nebude až po té. Kdy bude uhrazena první exekuce. První exekuce vznikla na částku 220.000 Kč, kdy mám splaceno 100.000 Kč a druhá je na 110.000 Kč, u té není zaplaceno nic. Druhý exekutor mi obstavil účet i přesto, že jsem měla 1. exekuci a po té mi banka účet zrušila, že byl v nepovoleném debetu mínusu. Na neštěstí mám nemocenskou, dávka mi chodí šekem jinak nevím jak bych se synem žila.
O druhé exekuci jsem se dozvěděla když jsem zjistila že je účet v mínusu mám totiž trvalé bydliště na úřadě.
 
Zdravím Vás, exekutor skutečně smí při volbě způsobů provedení exekuce volit mezi různými způsoby provedení exekuce soudčasně, a tedy i kombinovat srážky ze mzdy či jiného příjmu s exekucí přikázáním pohledávky z účtu povinného.
Pokud máte více exekucí stejného pořadí, (obě nepřednostní), tak se srážky budou jako první provádět na nepřednostní exekuci první v pořadí a poté na nepřednostní exekuci druhou v pořadí, pokud Vám na druhou exekuci zbude dost peněz, aby tyto srážky mohly být prováděny. Pokud nikoli, bude se ze mzdy hradit pouze první exekuce a druhá bude čekat v pořadí, až bude uhrazena první exekuce, tak poté se bude hradit exekuce druhá.
Pokud máte zablokovaný účet, bude nejlepší jít na pobočku banky, u které máte veden blokovaný účet a požádat v bance v souladu s ust. § 304b odst. 1 občanského soudního řádu o výplatu nezabavitelné částky, která Vám jako povinné náleží. Tato částka ve výši 6.820,- Kč by Vám měla být vyplacena. Vězte však, že pouze jedenkrát po celou dobu vedení exekuce přikázáním pohledávky z účtu povinného. O této skutečnosti by Vás měl exekutor poučit, Proto máte-li blokovaný účet je nejlepší se zkusit s plátcem příjmu (OSSZ či zaměstnavatelem) dohodnout na výplatě nemocenské či zbytku mzdy v hotovosti nebo složenkou.