Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.536.444

Exekuce kvůli úvěru - vysoké úroky oddalují splacení konečné dluhu

Odesláno: 
Otevřeno 922 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2013 jsem si vzal úvěr u banky, 2016 jsme se s manželkou rozvedli. Došel mi teď exekuční příkaz kvůli tomuto úvěru na určitou částku, která se navýšila skoro 2x.
V té době jsem byl normální zaměstnanec a nyní mám živnostenský list, ŽL. Navštívil jsem tedy exekutorskou kancelář a tam jsem paní sekretářce řekl, že nejsem schopný skoro 300.000 Kč zaplatit do 30ti dní. Tak mi dala vyplnit papír s mými údaji a částkou, kterou jsem schopný měsíčně maximálně splácet, to bylo vše. Jelikož nemůžu platit víc než 3.000 a částka, která se má splatit a je úročena velkými procenty, naroste každý rok asi o to, co bych jim zaplatil, tak nevím, co mám dělat.
Dozvěděl jsem se, že mohu požádat o splácení jistiny, aby se to neúročilo z takové částky, ale exekutor s tím prý nemusí souhlasit. Jsem absolutně bez majetku, nemám trvalé bydliště, jen chodím do práce a spím.
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, ano to je pravda, ale exekutor se za povinného přimluví většinou, pokud povinný bezproblémově hradí tak jak je ujednáno ve splátkovém kalendáři. O oddlužení jste neuvažoval? Mám za to, že by to bylo elegantní řešení, pokud máte více věřitelů a ze svých příjmů jste schopen splatit alespoň 30% pohledávek Vašich věřitelů (nezajištěných) plus odměnu insolvenčního správce ve výši 65.340,- Kč.