Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.757

Exekuce budoucího manžela a vlastnictví nemovitosti s hypotékou budoucí manželkou - dojde k exekuci nemovitosti získané před svatbou budoucí manželkou?

Odesláno: 
Otevřeno 317 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám na Vás dotaz ohledně exekuce na nemovitost. Mám z minulosti několik exekucí, které se snažím postupně umořovat, ale příliš se nedaří a je jich stále mnoho.
2019 se máme s přítelkyní brát a přítelkyně aktuálně má na sebe vedenou hypotéku (kterou řádně a včas splácí) a od které je jediný vlastník (ve smyslu, že na katastru je vedená pouze ona, já nikoliv). Dojde po svatbě k tomu, že bude na tuto nemovitost podána exekuce z mých dluhů, které vznikly před dobou manželství, i přesto, že jedinou majitelkou nemovitosti zůstane i po svatbě přítelkyně /manželka?
Děkuji.
 
Dobrý den,
nemovitost ve výlučném vlastnictví Vaší budoucí manželky zůstane i po uzavření manželství pouze jejím majetkem a Vaše exekuce tak nemovitost ohrozit nemohou.
Vaše exekuce se mohou dotknout Vaší budoucí manželky pouze co do budoucího rozsahu společného jmění manželů, do kterého dluhy vzniklé před manželstvím nespadají.
Pro větší ochranu Vaší manželky před Vašimi exekuce lze uzavřít tzv. předmanželskou smlouvu.