Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.111

Podmínky pro schválení insolvence, oddlužení 2019

Odesláno: 
Otevřeno 466 x
1 odpověď
 
Dobrý den máme problém.
Máme kartové úvěry u společnosti BNP Paribas Finance a bohužel z finančních důvodů jsme to nemohli splácet v plné výši. Minulý týden nám přišlo od soudu vyrozumnění s platebním rozkazem na úhradu celého dluhu. Bohužel tolik peněz nemáme hotově chtěli jsme se s nimi ještě před tím rozkazem domluvit třeba na snížení splátek ale nic. Bohužel úvěrů máme víc a nejsme momentálně schopni je v plné výši všechny splácet. Manžel je na rodičovském příspěvku a já pracuji. Prosím o radu jestli je možné zažádat o oddlužení nebo je i jiná možnostMáme pět dětí a neradi by jsme dopadli tak že o ně příjdem tak jako o dům.
Děkuji.
 
Dobrý den.
Podmínky pro schválení insolvence jsou aktuálně k dispozici zde:
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/oddluzeni.html
Ve Vaší situaci se momentálně společný návrh manželů na oddlužení jeví jako nejvhodnější řešení.
Doporučuji si sjednat schůzku s některým ze zpracovatelů insolvenčních návrhů, jejichž seznam najdete na https://vesta.justice.cz anebo akreditovaných osob poskytujících zpracování insolvenčních návrhů bezplatně, jejichž seznam najdete na https://sako.justice.cz.
Ti Vám mohou poradit, zda s Vašimi příjmy jste schopni uhradit za 5 let alespoň 30 % pohledávek nezjištěných věřitelů a tedy splňujete tuto základní podmínku pro povolení oddlužení.