Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.876

zastavení exekuce přes soud

Odesláno: 
Otevřeno 553 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,

měla bych dotaz. Jak by měla vypadat žádost o zrušení exekuce (už jen úroky a náklady exekutora). Mělo by to být něco ohledně špatných mravů. Ale nic přesnějšího bohužel nevím. Jedná se o to, že exekuce byla na 17 tis a úroky společně s náklady exekutora jsou něco okolo 750 tis. Já už jsem zaplatila přes 100 tis.
 
Dobrý den, je třeba podat návrh nazastavení exekuce a vylíčit důvody, pro něž máte za to, že je dluh vymáhán v rozporu s dobrými mravy a doložit svá tvrzení důkazy. Ohledně vyhotovení dotčeného podání Vám doporučuji obrátit se na pomoc právníka z řad advokátů - http://www.advokatikomora.cz.
 
Dobrý den jak postupovat proti ekzekuci když dlužná částka se splácí a přesto bílá nařízena ekzekuce že mzdy z jistiny 20.000 se nám navýšilo na 120.000 jak postupovat věřitel nezaslal žádný splátkový kalendář jen domluva po telefonu ať splácíme kolik máme chtěl po nás částku 10.000 tolik nemáme na splácení spláceli jsme 1500 až 2000 tisíce polde možnosti i tak byla zahájena ekzekuce z jistily 61.000 zas navýšily na 122900 Kč
 
Dobrý den, v případě, že je proti Vám vedena exekuce k vymožení dluhu věřitele, s největšé pravděpodobností Vás věřitel zažaloval a získal soudní rozsudek, tzv. exekuční titul. Pokud jste splácela část dluhu, je možné, že toto v exekučním návrhu nezohlednil a nyní po Vás exekutor vymáhá vyšší částku na jistitě než skutečně dlužíte; toto je třeba, abyste si vyjasnila s dotčeným soudním exekutorem. K jistitě pak náleží rovnšž příslušenství, takže je možné, že částka narostla. Pokud byste měla za to, že je vymáhání více než dlužíte, či že je částka úroků nepřiměřená, můžete podat návrh na částečné zastavení exekuce. Podává se dotčenému soudnímu exekutorovi. Obecně pak platí, že exekutor povede exekuci až do úplného vymožení pohledývky včetně příslušenství a nákladů a to jědním, několika nebo všemi zákonnými způsoby najednou. Obvykle exkeutor postihne nemovistost, pokud ji dlužník vlastní, jeho mzdu a účet, není však vyloučeno ani vedení exekuce prodejem movitých věcí.
 
Host 1983
Dostal jsem se do dluhů nepravidelné výživné z důvodů byl jsem bez práce... Exmanželka s radostí to dala k exekuci. Dluh jsem vyrovnal 140000Kč tudíž nemám s exekucí nic společného ale prý mám platit dál 8500Kč alimenty+1543Kč exekutorům. Nevím proč mám posílat exekutorům peníze když platím alimenty?? Proč nemůžu výživné platit k rukám matky?? bez exekuce. Je to hrozný!!!! děkuji za odpověď Bauer Jiří
 
Dobrý den, Vaše bývalá manželka podala exekuční návrh na vymožení dlužného a i běžného výživného. Což značí to, co uvádíte, tedy že hradíte běžné výživné k rukám exekutora a ne přímo matky Vašeho dítěte a s tím i náklady exekučního řízení. Jediná možnost, jak se zbavit placení nákladů exekutora je dohoda s matkou a společný návrh na zastavení exekuce. Pak byste platil pouze běžné výživné.